AQUAFIN 1K

Hidroizolație minerală

Proprietăți:

  • hidroizolație rigidă, pe bază de ciment,
  • rezistentă la sulfați
  • pentru uz interior și exterior
  • impermeabilă
  • adecvată pentru toate substraturile convenționale ale clădirilor
  • protecție hidraulică
  • aplicare ușoară și eficientă
  • poate fi aplicat cu peria, mistria/gletiera sau prin spreiere cu echipament adecvat
  • aderă la substratul umed fără amorsare
  • permeabilă la vapori, rezistentă la îngheț și îmbătrânire
  • hidroizolație structurală conform DIN18195-partea 2, tabel 7
  • aplicare împotriva presiunii negative hidrostatice
  • aplicare împotriva soluțiilor agresive cu betonul conform DIN 4030

Domenii de aplicare

Hidroizolarea betonului din clădirile noi și existente la interior și exterior împotriva umidității provenite din sol, canalizări, conducte, împotriva presiunii apei provenite din interior, hidroizolație împotriva umidității provenite din exterior, precum și pentru suprafețele orizontale, sub ziduri și în zonele de rost ale clădirii. Hidroizolarea garajelor prefabricate, rezervoare de apă, stații de epurare, conducte. Ca tratament pentru ziduri si pardoseli în vederea împiedicării apariției fisurilor. Atunci când se dorește utilizarea în bazine de apă cu o duritate < 30 mg CaO/l, se recomandă analizarea apei. Evaluarea agresivității împotriva betonului se realizează conform normativului DIN4030.
AQUAFIN-1K este rezistent la atacul substanțelor considerate înalt agresive (clasa de expunere XA2).

Caracteristici tehnice:

Compoziție: nisip, ciment, polimeri
Greutate specifică a pastei: 1,85 g/cm3
Proporții de amestec: 25 kg praf / 6,7 l apa sau 6 kg praf / 1,6 l apa
Lucrabilitate: 60 min.
Temp. de aplicare: + 5° C la + 35°C
Impermeabilitate apă conform DIN 12390-8, 28 zile,1.5 bar: trece
Impermeabilitate la apă aflată sub presiune hidrostatică negativă: 1.5 bar cu PG MDS: 1 bar
Curățare unelte: cu apă, imediat după utilizare.
Ambalare: Saci de 6 kg si 25 kg.

Depozitare și valabilitate: 12 luni în ambalajul original, în spații uscate. Utilizați cât mai repede ambalajele deschise.

Consum/Grosime strat/Grosime film uscat:

Umezeală: 3,5 kg/m², aprox. 2,0 mm.
Apă fără presiune: 3,5 kg/m², aprox. 2,0 mm.
Apă stătătoare/apă sub presiune: 4,5 kg/m², aprox. 2,5 mm.
Umezeală/apă de canalizare ne-stătătoare: min. 3.5 kg/mp (2 mm)
Apă de canalizare stătătoare/presiune apă: min. 5.3 kg/mp (3 mm)
Hidroziolarea conform DIN 18195, partea 7: presiune apă din interior: min. 3,5 kg/mp ( 2 mm)
Este necesară aplicarea unui 1.1 mm strat umed pentru fiecare mm strat uscat.

Expunere:

  • la ploaie dupa 8 ore, se va evita expunerea la apă stătătoare
  • la trafic pietonal după 1 zi
  • la apă cu presiune dupa 7 zile (în condiții de temp +23ºC și 50% umiditate relativă).

Pregătirea substratului

Substratul trebuie să fie curat, solid și cu microporii deschiși. Acesta trebuie trebuie să fie lipsit de pete de grăsime, praf, alte impurități care pot micșora aderența, precum și lipsit de goluri, fisuri. Substratul poate fi umed, dar nu ud. Substraturile adecvate sunt betonul strâns texturat, pardoselile P II și P III, lucrările de zidărie complet ascuțite. Neteziți substraturile texturate precum plăcile din beton prefabricate și lucrările de zidărie neuniformă cu ajutorul ASOCRET M30. La tranziția bază / perete aplicați un strat de suspensie de AQUAFIN-1K și în timp ce este încă umed, formati o scafa cu ASOCRET-M30 cu o lățime minimă de 4 cm. Odată uscat, impermeabilizati cu AQUAFIN-1K.

Aplicare produs:

  1. Pregătiți adecvat suportul.
  2. Pre-umeziți substratul, astfel încât să fie umed atunci când aplicați AQUAFIN-1K. Amorsați cu ASO-Unigrund substraturile foarte absorbante sau slab sablate. Amorsa trebuie să se usuce înainte de aplicare produs.
  3. Puneți aproximativ 1.6 sau 6.7 litri de apă curată într-un recipient curat, adăgați praful și amestecați mecanic, 2-3 minute, până ce se obține o pastă omogenă fără cocoloașe.
  4. Aplicați două straturi de AQUAFIN-1K cu peria sau mistria. Al doilea strat, ca și următoarele, trebuie protejate de traficul pietonal sau alte aplicări de materiale timp de aproximativ 4-6 h, in funcție de condițiile ambientale. O grosime consistenta de 4-6 mm, in functie de conditiile de expunere, se obtine cu ajutorul unei mistrii. Utilizati materialul necesar pentru a obtine grosimea adecvata stratului uscat care va fi expus apei. Se va evita folosirea unei grosimi mai mari de 2 kg/mp intr-un singur strat (duce la aparitia fisurilor).

Alternativ, AQUAFIN-1K poate fi aplicat prin spreiere cu ajutorul unui echipament potrivit precum HighPump M8, HighPump Small sau HighPump Pictor (vedeti www.hightechspray.de).

Recomandări:

  • Protejati zonele care nu vor fi tratate cu AQUAFIN-1K.
  • Substratul trebuie să fie umed. Evitați formarea de băltoace.
  • Odată ce produsul s-a întărit, păstrați suprafața umedă timp de 24 h.
  • Protejați straturile proaspete de AQUAFIN-1K de soare puternic, praf, ploaie sau îngheț.
  • În cazul soarelui puternic, lucrați la umbră.
  • Un substrat rezistent este o condiție necesară pentru o legătură permanentă între substrat și sistemul de acoperire. Se vor elimina substanțele distructive. Spălarea cu jet de mare presiune (> 400 bar), spălarea cu jet de presiune foarte mare (până la 2000 bar) și tehnicile de sablare abrazive sunt metode adecvate. Procesul final de lucru trebuie să implice curățarea prin spălarea cu apă sub presiune.
  • În bazinele de apă sunt temperaturi cuprinse între + 10 ° C până la + 15 ° C. Pentru a asigura o hidratare completă a cimentului, păstrați suportul umed pentru o perioadă de timp adecvată (umiditate relativă constantă> 80%) și protejați-o de uscare. În general, 7 zile sunt suficiente. În același timp, evitați formarea condensului sau a apei stătătoare în această perioadă de timp după aplicare. În cazul în care există riscul căderii temperaturii sub punctul de condensare, instalați un dezumidificator până când mortarul se usucă. În nici un caz nu suflați aer cald necontrolat sau nu utilizați surse de căldură directe (de exemplu, încălzitoare cu gaz sau cu ulei).
  • Nu încercați să reutilizați mortarul care a început deja să se îngroașe prin adăugarea de apă sau mortar proaspăt, deoarece există riscul unei dezvoltări insuficiente a rezistenței.
  • Dacă există riscul de fisurare în substrat după aplicare, în funcție de domeniul de aplicare, utilizați AQUAFIN-RS300 sau AQUAFIN-2K / M-PLUS.