AQUAFIN RB400

Hidroizolație rapidă pe bază de ciment

Proprietati:

  • Uscare reactivă rapidă
  • Multifuncțional
  • Acoperire bună a fisurilor
  • Hidraulic, aplicat în două staturi perpendicular
  • Rezistent la ploaie, poate fi aplicat în continuare și acoperit deja după doar 3 ore
  • Permeabil la vapori, rezistent la îngheț, rezistent la raze UV și rezistent la uzură
  • Barieră pentru gazul radon
  • Rezistent la sulfat
  • Rezistent la săruri folosite pentru dezghețare
  • Rezistent la apă dăunătoare betonului
  • Rezistent la apă sub presiune negativă
  • Poate fi tencuit sau acoperit
  • Fără bitum

Domenii de utilizare:

  • Pentru hidroizolația direct în sol a pereților și a substraturile clădirilor noi și existente pe componente de
    construcție din beton sau zidărie.
  • Hidroizolație împotriva apei sub presiune interioară în construcții în interiorul containerelor (de ex.,
    rezervoare de apă de serviciu, rezervoare de apă uzată).
  • Hidroizolația elementelor pentru ferestre și uși.
  • Hidroizolație orizontală împotriva umidității capilare în creștere în și sub pereți.
  • Aplicarea pe straturi de bitum vechi, dar ferme.
  • Lipirea izolației de protecție sau perimetrală.

Dacă se aplică în containere sau în cazul încărcărilor cu apă dură sau apă dedurizată cu o duritate < 30 mg
CaO pe litru, este necesară întotdeauna o analiză a apei.
Gradul de deteriorare este evaluat în conformitate cu EN 1992-1-1 (Cod Euro 2). AQUAFIN-RB400 este rezistent
până la clasa de expunere XA2.

Date tehnice:

Dimensiune cilindru: 20 kg

Componenta lichida

Baza: Dispersie de polimeri
Raportul de amestec: 1 parte pe greutate
Ambalaj: 8 kg
Culoare: alb

Componenta pulbere

Baza: Ciment special, materiale de umplere funcționale
Raportul de amestec: 1,5 părți pe greutate
Ambalaj: 12 kg
Culoare: gri

Densitatea: aprox. 1,1 kg/dm3
Granulometria: < 0,5 mm Durata de păstrare*: aprox. 45 de minute
Temperatura substratului/temperatura de prelucrare: +5 °C până la + 30 °C
Rezistența la lipire, conform DIN EN 1542: > 0,5 N/mm2
Capacitatea de acoperire a fisurilor cf. DIN 28052-6: > 2,0 mm
Expansiune, conform ASTM D 412-06: aprox. 220%
Capacitatea de acoperire a fisurilor cf. ASTM C836: 3,0 mm
Etanșeitatea la apă: 2,5 bari
Etanșare împotriva apei cu presiune negativă: 1,5 bari
Coeficientul de difuzie a vaporilor de apă μ: aprox. 670
Valoarea sd la 2 mm grosimea peliculei uscate: aprox. 1,3 m
Coeficientul de permeabilitate CO2, μ: > 100.000
Valoarea sd, CO2 la 3,5 mm grosimea peliculei uscate: > 200
Condiții de exploatare deplină*):

  • Rezistent la ploaie pe suprafețe înclinate după aprox. 3 ore, trebuie îndepărtat surplusul de apă stătătoare.
  • Etanșare la apă sub presiune, (1 bar) după aprox. 16 ore.

Depozitare:

Componenta pulbere: loc răcoros și uscat, 12 luni
Componenta lichidă: Fără îngheț, 12 luni în recipientul original nedeschis, utilizați recipientul deschis în mod
corespunzător.

Curățare: Curățați uneltele folosite recent cu apă, curățați materialul uscat rămas cu ASO-R001 și spălați.

Substratul:

Substratul trebuie să fie portant, complet chituit și nivelat în mare măsură, cu pori deschiși și să aibă o
suprafață închisă. Nu trebuie să prezinte spații umplute cu pietriș, cavități, crăpături și crestături, praf și
substanțe care inhibă aderența, cum ar fi ulei, vopsea, straturi de lapte de ciment și componente libere.
Betonul dens, tencuiala P II și P III, zidăria complet chituită și șapa pe bază de beton sunt potrivite ca
substraturi.

Produsul AQUAFIN-RB400 poate fi folosit pentru a restaura acoperiri vechi, aderente ferm, care conțin bitum (nu foi de bitum). Hidroizolația trebuie să fie acoperită cu un prim strat, iar al doilea strat se aplică numai după uscarea completă a primului strat și un strat dublu după uscarea completă. Zona punctului de bază și trecerea la baza de stropire cu apă trebuie să fie îndepărtate în prealabil de pe substratul pe bază de ciment, deoarece aceste zone de conectare și capetele sunt frecvent afectate de pătrunderea umidității prin partea din spate în timpul renovării.

Colțurile și marginile, precum și cele de pe plăcile de bază, etc., trebuie să fie tăiate și teșite. Adânciturile de 5 mm și zonele deteriorate, substraturile cu pori largi sau zidăria neuniformă trebuie să fie nivelate în prealabil cu un mortar adecvat pe bază de ciment, de ex. ASOCRET-M30. Alternativ, straturile de nivelare sau de umplere de < 5 mm pot fi aplicate cu un amestec de AQUAFIN-RB400/0,1 – 0,35 mm nisip de cuarț (aprox. 5 kg la 20 kg de AQUAFIN-RB400).

Substratul trebuie să fie umezit în prealabil, asSel încât să fie umed mat când se aplică produsul AQUAFINRB400. Suprafețele extrem de absorbante și ușor nisipoase trebuie să fie amorsate cu ASO-Unigrund-GE sau ASO-Unigrund-K, iar amorsa trebuie să fie complet uscată înainte de a se efectua etapele de lucru ulterioare.

Trebuie evitată pătrunderea umidității prin spate și încărcarea de umiditate intermitentă prin partea negativă. Vă recomandăm pre-etanșarea cu AQUAFIN-1K pentru a preveni împingerea materialului de pe substrat. Acest lucru necesită min. 1,75 kg/m2 de AQUAFIN-1K. Pe substraturile neuniforme, pre-etanșarea cu ASOCRET-M30 poate fi finalizată și cu un consum de 1,4 lg/m2/mm. Încărcarea cu umiditate negativă poate fi neutralizată și cu ASODUR-SG2/-thix în funcție de caz. Este necesar un consum de 600 – 1.000 g/m2 când se utilizează ASODUR-SG2/-thix.

Aplicarea:

Puneți aprox. 50-60% din componenta lichidă într-o găleată curată de amestecare și mixați cu componenta pulbere pentru a obține un compus omogen, fără cocoloașe. La final, se adaugă restul de component lichid și se amestecă suficient. Un timp de amestecare de aprox. 2-3 minute este necesar cu un agitator puternic (aprox. 500-700 min-1). După o perioadă de stabilizare de aprox. 2 minute, omogenizați complet compusul din nou.

Datorită condițiilor proiectului sau de prelucrare, de ex. este permisă prelucrarea folosind metoda de pulverizare, adăugând apă până la maxim 1,0% (0,2 l/20 kg) de AQUAFIN-RB400. Se adaugă apă după amestecarea pulberii și a componentului lichid.

La colțuri între placa de bază-zid aplicați AQUAFIN-1K sau ASOCRET-M30 cu consistența care poate fi verificată și executați o scafă de etanșare cu ASOCRET-M30 cu o înălțime de margine de cel puțin 4 cm, cât timp este încă umed. După uscare, realizați hidroizolația cu AQUAFIN-RB400. Produsul AQUAFIN-RB400 se aplică fără pori cu mistria, prin pulverizare sau periere pentru cel puțin 2 etape de aplicare. A doua etapă de aplicare și următoarele pot fi finalizate odată ce prima etapă de aplicare nu poate fi deteriorată (aprox. 3 ore, în funcție de condițiile ambientale). Se obține o grosime uniformă a stratului, de ex. folosind o mistrie cu grosimea stratului de acoperire sau o mistrie dințată de 6 până la 8 mm și apoi se netezește. Aplicați cât de mult material este necesar pentru a obține grosimea necesară a peliculei uscate. Dacă aplicați folosind metoda de pulverizare cu sisteme de pulverizare adecvate, cum ar fi HighPump M8 (pompă peristaltică), HighPump Small, -Medium sau -Pictor (pompă cu șurub), vă recomandăm o duză de 4,5 până la 6,0 mm. Pentru mai multe informații, contactați DiUmann Sanierungstechnik GmbH, Hohen
Neuendorf, www.saniertechnik.de.

Pentru asigurarea impermeabilității îmbinărilor mobile și de legătură, utilizați banda de îmbinare ASO în
conformitate cu clasa de uzură respectivă.

Aplicați ASO-Ditchtband-2000-S sau ADF-Dehnfugenband la trecerea dintre perete și podea și peste îmbinările de legătură și lipiți banda de îmbinare ASO-Ditchtband-2000-S-Ecken în zonele de colț cu AQUAFINRB400. Aplicați AQUAFIN-RB400 cu cel puțin 2 cm mai lat decât lățimea benzii de îmbinare pe care o folosiți. Banda de îmbinare este plasată în stratul proaspăt și apoi presată fără goluri sau încrețituri. Lipirea trebuie efectuată asSel încât apa să nu poată migra prin spate. Banda de îmbinare care urmează să fie utilizată trebuie să fie introdusă într-o buclă peste îmbinările de mișcare. Marginile benzii de îmbinare trebuie să fie lipite suprapus cel puțin 5 până la 10 cm cu AQUAFIN-RB400, fără încrețituri și acoperind întreaga zonă. În cele din urmă, benzile de îmbinare lipite trebuie să fie acoperite cu AQUAFIN-RB400 și integrate perfect în hidroizolație. Procedați la fel la utilizarea benzii de îmbinare ASO.

Trecerea țevilor:

În funcție de diametrul nominal, ASO-DichtmanscheUe-Boden (manșon de etanșare pardoseală ASO) sau ADO-DichtmanscheUe-Wand (manșon de etanșare perete ASO) sau ADF-RohrmanscheUe (manșon de țeavă ADF) sunt utilizate pentru hidroizolația trecerilor de țevi cu apă fără presiune și se aplică hidroizolație pe îmbinările de țevi de cel puțin 5 cm. În cazul apei cu presiune, utilizați construcții corespunzătoare cu flanșe fixe libere. Aplicați AQUAFIN-RB400 cu generozitate pe flanșa adeziv și pe zona de suprapunere, încorporați manșonul de etanșare fără goluri și încrețituri și apoi integrați-l în hidroizolație prin supra-acoperire completă.

Plăci de drenaj și protecție pentru componente amplasate direct în sol:

Hidroizolația trebuie să fie protejată împotriva intemperiilor și a deteriorărilor mecanice folosind măsuri de protecție adecvate. Straturile de protecție se aplică numai după ce uscarea este completă. Plăcile de protecție și drenaj adecvate se pot fixa folosind puncte de COMBIDIC-1K, iar izolația perimetrală trebuie să fie lipidă acoperind întreaga zonă și îmbinată cap la cap cu COMBIDIC-2K-CLASSIC sau COMBIDIC-2K-PREMIUM. Alternativ, straturile de protecție se pot lipi acoperind întreaga zonă cu un amestec de AQUAFIN-RB400/0,1 – 0,35 mm nisip de cuarț (aprox. 5 kg la 20 kg de AQUAFIN-RB400) și o mistrie dințată adecvată folosind metoda Buttering-Floating (aplicare material atât pe suport, cât și pe materialul de placare).

Drenajul este realizat în conformitate cu reglementările naționale.

  • Hidroizolația nu trebuie să fie afectată de apă în timpul întăririi. Efectul apei din spate poate duce la fragmentare în caz de îngheț.
  • În caz de lumină solară puternică, lucrați contrar mișcării soarelui în zone umbrite.
  • În încăperile cu umiditate ridicată și/sau ventilație insuficientă (de ex., containere de apă), la suprafață
    poate apărea o scădere a punctului de rouă (formarea de condens). Acest lucru trebuie evitat prin
    luarea de măsuri adecvate, de ex., prin utilizarea uscătoarelor prin condensare. Încălzirea directă sau
    suflarea necontrolată a aerului cald nu este permisă.
  • Produsul AQUAFIN-RB400 nu poate fi supus sarcinilor punctate sau liniare ca acoperirea suprafeței.
  • Produsul AQUAFIN-RB400 poate fi tencuit și acoperit cu vopsele de fațadă în dispersie, permeabile la
    vapori, fără solvenți sau cu vopsele de dispersie pe bază de silicat (nu vopsele cu silicat pur). Pot fi
    folosite și vopsele pe bază de rășină siliconică și vopsele pe bază de acrilat.
  • Contractul direct cu metale precum cupru, zinc și aluminiu trebuie evitat prin amorsare cu etanșare
    a porilor. Amorsarea cu etanșare a porilor se realizează în 2 etape de aplicare folosind ASODUR-GBM.
    Prima etapă de aplicare include aplicarea unei cantități generoase pe suportul degresat și curățat.
    Odată ce această acoperire a reacționat în măsura în care nu mai poate fi răspândită (aprox. 3 – 6
    ore), un alt strat de ASODUR-GBM este periat și stropit cu nisip de cuarț cu granulometrie de 0,2 –
    0,7 mm. Consumul de ASODUR-GBM este de aprox. 800 – 1.000 g/m2.
  • Pentru a hidroizola flanșele din PVC, metal și oțel inoxidabil, șlefuiți, curățați și degresați flanșa,
    aplicați AQUAFIN-RB400 și ASO-DischtmanscheUe (manșon de îmbinare ASO – ASO-Joint-Sleeve) sau,
    alternativ, integrați ADF-RohrmanscheUe (manșon de țeavă ADF – ADF-Pipe-Sleeve) fără cavități sau
    încrețituri pentru a conecta perfect hidroizolația suprafeței fără sudură.